Inside Out
Lanceringsactie:
Gratis kennismakingsgesprek en huidanalyse

Psyche

Je goed in je vel voelen, doe je niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En zoals we allemaal weten, is ons humeur of onze gemoedstoestand aan verschillende zaken onderhevig. Denk maar aan een moeilijkere periode op het werk, een hevige ruzie met je partner of een verlies dat je niet had zien aankomen. We kennen allemaal pieken en dalen. Niemand is perfect, en iedereen wordt vroeg of laat weleens geconfronteerd met een moeilijk moment. Toch is het belangrijk om dan niet passief toe te kijken, maar de touwtjes in handen te nemen. Inside Out ondersteunt je daar graag in. Terug met een brede glimlach naar het werk vertrekken, stress kanaliseren en ’s avonds voldoende energie hebben om te sporten of je huishouden te doen? Samen maken we het waar!

Burn-out en depressie zijn soms niet veraf

Soms kunnen we nauwelijks ademhalen. De maatschappij zit ons op de hielen en er lijkt geen uitweg. Het leven draait op volle toeren en veel mensen lopen daarop vast. Te veel prikkels of onrealistische verwachtingen kunnen je stress en later een burn-out bezorgen. Je kampt dan met extreme vermoeidheid, je prestaties gaan achteruit en het interesseert je allemaal niet meer. Ook ingrijpende gebeurtenissen laten een stevige indruk na. De ene ervaart het als een dipje of voelt zich even down, terwijl de andere gevoeliger is voor een depressie. Zomaar de knop omdraaien is niet evident. Je laten bijstaan door een expert kan wonderen verrichten. Samen gaan we aan de slag en pakken we de oorzaak van jouw probleem aan.

Ook corona deelt rake klappen uit

Ook corona stelt onze mentale weerstand aardig op de proef. Het verplichte thuiswerken, de technische werkloosheid en de doorgedreven isolatie spelen iedereen parten. Sommigen ontwikkelen slaapproblemen terwijl anderen doodsangsten uitstaan. Ook eenzaamheid steekt de kop op, en bore-outs komen steeds vaker voor. Tot slot staan veel relaties voor een ongeziene uitdaging. De hulplijnen staan roodgloeiend en daarom wil ik jou in deze onzekere tijden een luisterend oor bieden. Staat jouw mentaal welzijn onder druk? Blijf niet bij de pakken zitten en zoek samen met mij naar nieuwe energie en veerkracht.

Aanpak

Heb je nood aan een individuele sessie of breng je graag je partner mee? Dat kan, bij Inside Out leren we elkaar beter kennen tijdens een eerste gesprek. Samen peilen we naar je verwachtingen en brengen we de moeilijkheden in kaart. Voel je de klik, dan stippelen we ons pad verder uit. Wil je graag beter met een probleem overweg kunnen, dan coach ik je daar graag doorheen. Tijdens onze psychotherapiesessies graven we wat dieper en leggen we oorzaken of factoren bloot die ons inzichten zullen aanreiken om problemen op te lossen. 
 Praten helpt, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Toch volstaat gesprekstherapie niet altijd, en hebben heel wat mensen baat bij een lichamelijke behandeling in bijvoorbeeld de Cocoon, zodat ze stress en angst eens letterlijk van zich kunnen afschudden. Bij Inside Out ontfermen we ons zowel over het lichaam als over de geest. Een heel unieke gegeven op Belgische bodem. Heb jij nood aan die totaalervaring of volstaat een warm gesprek? Mijn deur staat voor iedereen open.

Unieke behandeling in de Cocoon

De Cocoon is voor ons een echt stokpaardje en voor heel wat lichamelijke en mentale uitdagingen een go-to. Zo gebruiken we het toestel niet alleen als luxueuze behandelingstafel voor gezichts- en lichaamsverzorging, maar ook als relaxerende aanvulling voor psychotherapie. Het is een ideale manier om pijn te verlichten, te herbronnen, endorfines vrij te maken, te ontstressen en te detoxen. Ook voor problemen als depressie, burn-out, fibromyalgie en slaapproblemen kan onze Cocoon wonderen doen.

Traumasensitieve yoga als therapie

Trauma’s nestelen zich in ons lichaam. Gesprekstherapie blijkt vaak onvoldoende in herstel van trauma, vandaar dat ik ook geloof in lichaamsgerichte therapie. Yoga biedt een veilige plaats waar we terug verbinding kunnen maken met ons lichaam en onze adem. Het ondersteunt ons in het beter reguleren van negatieve emoties. Tijdens de yoga oefen je in het maken van keuzes met je lichaam. Je wordt uitgenodigd om de oefeningen mee te doen, je kan er ook voor kiezen ze niet mee te doen of anders te doen. Jouw oefening, jouw lichaam, jouw keuze! Er is geen dwang, ik doe alle oefeningen met jou mee zodat we samen de ervaring van yoga kunnen beleven. Je ontmoet jouw lichaam in je eigen tijd en in je eigen ritme. Leer je opnieuw veilig voelen in jouw lichaam en te vertrouwen op je eigen kracht.

Over Julie

Binnen de psychotherapie heb ik na twintig jaar ervaring het gevoel dat ik de menselijke psyche heel goed weet te doorgronden. Verschillende doelgroepen, verschillende sectoren en verschillende settings passeerden de revue. Ondanks deze gedegen ervaring blijf ik tijdens elk gesprek bij de pinken. Iedere situatie en ieder individu verdient namelijk een persoonlijke behandeling.

Website door: Two Impress