Inside Out

Wat is psychotherapie?

  • 30 januari 2021

Veel mensen vragen mij waarin ik mij verschil van een psycholoog. Ik wil jou hierbij een duidelijk overzicht geven in de verschillende soorten mentale helpers.

  • Een psychotherapeut heeft een 4-jarige psychotherapieopleiding gevolgd en heeft ruime praktijkervaring voor het behandelen van psychische en emotionele moeilijkheden.
  • Een psycholoog heeft een masterdiploma in de psychologie en heeft een brede theoretische scholing over psychische stoornissen.
  • Een psychiater is een arts die zich gespecialiseerd heeft in psychische stoornissen. Deze kan medicatie voorschrijven en verwijst meestal door naar een psychotherapeut om naast medicatie ook psychotherapeutisch begeleiding te krijgen.

Een psychotherapeut is iemand die zich toespitst in het begeleiden van mensen op geestelijk of emotioneel vlak. Loop je ergens tegenaan in je leven? Dan ben je bij een psychotherapeut aan het juiste adres. Samen zoek je naar oplossingen om je terug beter in je vel te voelen en je leven terug op de rails te krijgen.

Psychotherapeuten zijn goed opgeleid via een gerichte psychotherapieopleiding (4 jaar). Hierin worden zowel theorie als praktijk geleerd om zo deskundige begeleiding te kunnen bieden. Als een psychotherapeut aangesloten is bij een beroepsvereniging, volgt deze ook de ethische code, welke zorgt voor ethische gedragsregels en professionaliteit. Ik ben een erkend psychotherapeut, aangesloten bij de beroepsvereniging BVRGS. Na mijn master in de menswetenschappen, behaald aan de universiteit van Gent, specialiseerde ik mij bij Balans verder als psychotherapeut.

Vanaf 01/09/2016 is het uitvoeren van psychotherapie beschermd en mogen enkel hulpverleners die aan de voorwaarden voldoen, dit uitoefenen. De nieuwe wet stelt dat enkel mensen met een erkend psychotherapiediploma gerechtigd zijn om psychotherapie uit te oefenen. Je bent bij mij dus in veilige handen. Ik heb de nodige diploma’s en tevens de nodige ervaring opgedaan om jou deskundig te begeleiden. 

Ik wil jou oprecht helpen opnieuw geluk in het leven te vinden. Samen bekijken we waar jouw hulpvraag ligt en hoe ik jou kan steunen. Inside out zal jou een veilige plek bieden om alles te bespreken. Depressies, burn-outs, de zin van het leven, rouw, verlies, angsten, problemen die steeds terug keren, … Ik bied een luisterend oor en zoek samen met jou hoe je uit bepaalde impasses kan geraken. 

Wil je als koppel werken aan een patroon of probleem? Aan herstel van vertrouwen? Aan heropflakkering van de liefde? Ik stel me meerzijdig partijdig op en help jullie terug op de juiste weg. 

In kracht en kwetsbaarheid, iets leren dragen en af en toe gedragen worden…

bron: vind een therapeut

Website door: Two Impress